Kom med i en arbetsgrupp

 Det är tillsammans vi kan göra något för Visby Hällarna. Här är en kort beskrivning av de arbetsgrupper som har bildats inom föreningen. Nu vill vi ha din medverkan.

 Arbetsgrupperna har som uppgift att ta fram förslag och genomföra aktiviteter. Inget är definitivt bestämt – din insats behövs.

 Ta kontakt med någon av de personer som finns angivna under respektive grupp eller sänd ett e-post till info@visbyhallarna.se.

 Sommarfestgrupp

 Under medeltidsveckan bor gycklargruppen ”Eldflugor och odågor” i vårt område. De är beredda på att medverka i en aktivitet på Visby Hällarna. Sommarfest vis kvarnarna? Picknick i Palissaderna? Knytis i storformat? Kontaktpersoner: Greta Henriksson och Bengt Lindahl.

 Lykt-/Loppisgrupp

 Varför inte genomföra Lyktans kväll när det mörknar i höst. Tända lyktor i trädgårdarna och strosa runt och mysa i lyktornas sken. Går det att kombinera med en storloppis i området? Kontaktpersoner: Anette Lindahl, Pernilla Rasmusson och Jan Alamo.

 Trafikgrupp

 Frågan om trafikproblem vid Skansport och bortöver Visborgsgatan togs upp. Bilarna kör för fort och det är nästan dagligen tillbud. Längs med Visborgsgatan finns det två daghem samt äldreboendet vid Åkermanska. Kontaktpersoner: Ann-Marie Fransson och Bengt Lindahl.

 Historiegrupp

 Att det finns massor av historia i området känner vi alla till. Men var ska vi börja? Här är några förslag som redan har diskuterats:

 

  • Natur och parker. Palissaderna, kvarnarna och Kokolokkoskogen finns alla inom området. Stadsträdgårdsmästare kommer gärna och berättar om historia, skötsel och om vi kan bidra.
  • Kvarnarna och annan bebyggelse. Kan man komma in? Går de att använda?
  • Studiecirkel kring boken Visby – Staden utanför murarne.
  • Guidning/visning av Visborgs slott. Skulle vi kunna få Gun Westholm att berätta?

    Post a Comment

    Your email is kept private. Required fields are marked *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>