Visby Hällarna Hembygdsförening vandrar i solnedgången

Regnet strilade på eftermiddagen, men i kvällningen möttes Visby Hällarna Hembygdsförening av strålande solnedgång och en intressant vandring med stadsträdgårdsmästare Suzanne Edström.

Solnedgång, Visby Hällarna och Suzanne Edström

Vi tittade på skillnaderna mellan området runt Lågan/Käringen och Plågan. Vid Plågan är skogen tätare och vildare. Det är här som dagisen i området har naturrutor och planer finns på byggandet av ett nytt hotell. Många frågor ställdes och det var intressant för alla att prata om utbyggnadsplanerna på plats i området. Röster höjdes både för och emot en utbyggnad, samtidigt som det är ett stort område som även fortsättningsvis kommer att vara del av Visbys gröna stråk.

Vi fortsatte sen ner till Visby Hamnhotell där hotellchef Jennie Hägerstrand berättade om utbyggnaden av den nya hotelldelen och visade ett par rum i nybygget.  Många positiva omdömen gavs om utformning och kvalitet.

Vi avslutade kvällen i Villa Manhem, frukostmatsal, konferensavdelning och ikväll hembygdsföreningsfikarum.

Loppisgeneral Anette Lindahl informerade om Lyktloppisen 10 oktober. Alla som vill får ordna en egen trädgårdsloppis och gärna bjuda in andra att delta. Lyktor vill vi se över hela området, på balkonger, i trädgårdar och träd. Mer information kommer.

Och mer bilder kommer. Vår gästfotograf Camilla ska bara framkalla filmen. Oj, undrar om ungdomarna vet vad det ordet betyder?

Vi ses 10 oktober i lyktloppisvimlet

Mats

2 Comments

 • Camilla Philip
  Posted 16 september, 2009 at 1:16 e m | Permalink

  Tack för en trevlig promenad!

  Haha, ja, jag hoppas det blev några fina bilder :-) Återkommer!

 • Camilla Philip
  Posted 16 september, 2009 at 9:47 e m | Permalink

  finns några till bilder att kika på :-D

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>